tisdag 13 april 2010

Nu är vi igång!


Nu har bygget kommit igång på riktigt! Trädgården ser ut som ett slagfält vilket inte är kul just nu när man som mest är sugen på att göra fint. Tur att det finns andra delar som man kan pyssla i. Fast där ligger det en del byggmaterial... Nyss grävde grävskopan upp en av mina rosbuskar :-( Hade jag fattat att det var nödvändigt hade jag flyttat den i höstas. Hoppas den klarar sig under dagen så får jag plantera om den i kväll.


En annan sak vi kommit på är att det blir riktigt trångt i en vinkel mot vår fönstervägg. Snickarn pratar om att han ska sätta väggen snett de sista 20 cm för att inte ett fönster ska bli inbyggt. Det är då man undrar varför man anlitade en arkitekt? Vi hade idén och visste eg precis hur vi ville ha det. Att vi anlitade en arkitekt var för att få hjälp med det praktiska, proportioner, byggtekniska saker mm. Ritningen vi fick såg ut som den vi hade skissat, hon har lagt ner noll procent i tankemöda och en halvtimme vid CAD-programmet i datorn = 15 000 kr + moms! Man skulle bli arkitekt. Vid den väggen där det nu blir trångt hade vi tänkt ha dubbeldörrar ut i trädgården. Det ritade hon snällt in utan att påtala att vi knappast ens skulle kunna öppna den ena dörren, i alla fall inte fullt ut.

Så mitt tips är att om man själv vet hur det ska se ut så anlita ett lite större, välrenomerat byggföretag som kan hjälpa till med en byggritning. De ser direkt var det kan bli problem och hur man KAN bygga. Tur att vi verkar fått tag i bra byggare som löser problemen varefter de dyker upp.

Men det är hur som helst jättespännande och jag längtar tills vi kan börja inreda matplatsen!

1 kommentar:

  1. Hm..ja man kanske ska skola om sig på gamla da´r
    Kram Agneta

    SvaraRadera